Het roken van sigaretten gebeurd al decennia lang, als het niet eeuwenlang is, maar zeker de huidige sigaretten zijn erg ongezond. Er zit teer in en de hoge nicotine is erg verslavend. Allerlei gezondheidsproblemen kunnen zich de kop op doen als je op regelmatige basis rookt. Veel mensen gaan op zoek naar een alternatief als ze gezonder willen leven en van hun verslaving af willen. Nicotinekauwgom en nicotinepleisters zijn een manier, maar een veel plezierigere manier is het gebruik van een e-smoker, ook wel een e-sigaret genoemd. Een e-smoker kan je kopen via de dutchvapeshop: dutchvapeshop.nl. Een e-smoker is een klein apparaatje dat een aroma verwarmt wat je vervolgens inademt, net zoals een sigaret. Het voordeel van een e-smoker is dat je geen rook inademt, maar damp. Dit is uiteraard gezonder dan een reguliere sigaret, omdat er geen teer in zit. Wat ook fijn is van een e-smoker, is dat de liquid die in de e-smoker zit een aroma heeft. Zo kan je in de e-smoker liquids doen met de volgende aroma’s:

  • Fruitsmaken
  • Tabaksmaken
  • Smaken van bekende drankjes

Hoe je met een e-smoker jouw nicotineverslaving kan aanpakken is als volgt: in sommige aroma’s zit veel nicotine, in sommige minder en in andere zit helemaal geen nicotine. Als je overstapt van het roken van sigaret naar het ‘dampen’ van een e-smoker kan je dus beginnen met een e-liquid met een hoog nicotine gehalte, wat gelijk is aan een sigaret. Je kan vervolgens langzaam gaan afbouwen door daarna een aroma te kiezen met een lager nicotine gehalte, enzovoort. Totdat je bij een e-liquid met aangekomen die helemaal geen nicotine bevat. Op deze manier komt je langzaamaan van je nicotineverslaving af. Een e-sigaret is daarom een goed alternatief van een sigaret en kan je zelfs helpen om helemaal van je nicotineverslaving af te komen. Je kan er altijd nog voor kiezen om wel te blijven ‘dampen’ met een e-liquid dat geen nicotine bevat, als je van het ritueel van roken of dampen houdt.

Gezondheidsvoordelen met een e-smoker

Steeds meer mensen ontdekken de gezondheidsvoordelen van de e-sigaret. Met e-sigaretten rook je niet alle schadelijke stoffen van tabak in. En je ‘rookt’ ook niet, want je ademt de damp van het e-liquid in. Vandaag dat het dampen wordt genoemd en niet roken. Sjaan was al vele decennia verslaafd aan het roken van sigaretten. Al vanaf dat ze een tiener was rookte ze meerder sigaretten per dag. Sjaan verteld haar ervaring met de e-sigaret: “m’n kinderen zeiden dat ik moest overstappen, nadat ik voor de zoveelste keer met longproblemen in het ziekenhuis terecht was gekomen. Ik kon het roken maar niet opgeven, echt zwaar verslaafd was ik! M’n kinderen hadden gehoord over de e-sigaret en dat dit beter voor de gezondheid is dan de sigaretten die ik non-stop rookte. Vanwege mijn problemen met m’n longen heb ik besloten om de e-sigaret te gaan proberen. Ik vond het wel lekker dat ik verschillende aroma’s kon proberen met smaakjes en minder nicotine. Ik rook nu een stuk minder nicotine en ik merk dat m’n longen sterk vooruitgaan. Ik ben blij dat ik minder last van m’n longen heb en dat ik minder behoefte aan nicotine heb. Kortom, ik ben blij met de e-sigaret en met de lekkere aardbei smaak die ik nu kan roken.”

Een e-sigaret kopen

Wil jij ook graag het voordeel van een e-sigaret ervaren? Dan kan je bij de dutchvapeshop terecht voor allerlei modellen en e-liquids. De dutchvapeshop heeft ook allerlei informatie over het vapen. Je kan op de site voor alles terecht.