Bij mannenzaak weten ze alles over de lichaamsverzorging van de man. Van body lotion tot baardolie, voor alles kan je terecht bij mannenzaak. baardolie is een belangrijk onderdeel van de baardverzorging. Kijk voor meer informatie op een blog van mannenzaak over hoe baardolie nou precies in zijn werking gaat op mannenzaak.nl

Waar dient baardolie voor?

Er zijn een aantal erg goede redenen om baardolie te gebruiken:

  • Voorkomt huidirritatie
  • Helpt tegen roos
  • Voedt de huid
  • Ruikt lekker
  • Zachtere baardharen
  • Maakt de baard mooier

Het belangrijkste voordeel van baardolie is de hydraterende werking op de huid. Na enige tijd begint een baard namelijk onvermijdelijk te jeuken. Deze jeuk ontstaat door een gebrek aan talgolie voor de steeds langer wordende baard follikels, waardoor de huid steeds droger wordt en deze ge├»rriteerd raakt door de scherpe puntjes van de krullende baardharen. baardolie hydrateert op effectieve wijze en voorkomt hiermee uitdroging van de huid. Het resultaat is dat je baard niet meer jeukt en ook nog eens prachtig glanst. Bijkomend voordeel van dit hydraterende effect is het tegengaan van roos. Bij baardharen kunnen er ook schilfers ontstaan. Dit wil je natuurlijk vermijden, en dagelijks gebruik van baardolie doet precies dat. baardolie stimuleert de baardgroei, door de dragende olie gemaakt van natuurlijke stoffen. Je houdt je huid in topconditie en blakend van gezondheid. Daarbij zorgt de etherische olie in de baardolie voor een lekker geurtje. Dit zorgt er meestal voor dat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft voor een bepaald merk baardolie. Hoewel baardolie vooral grote voordelen biedt op het gebied van huidverzorging, plukt ook je baard zelf er de vruchten van. De olie maakt de baardharen namelijk zachter, waardoor de baard minder snel in de huid prikt en makkelijker in model te brengen is. Ten slotte zorgt baardolie voor een mooiere baard. Het helpt de dode punten in baardharen te herstellen. 

Hoe moet u baardolie gebruiken?

baardolie is een essentieel product in de dagelijkse baardverzorgingsritueel. Er is dan ook een optimale manier om de baardolie het best te gebruiken. Aangezien baardolie voornamelijk is ontwikkeld om het in te laten werken op de huid, is het belangrijk dat je je huid masseert. Wrijf de baardolie dus goed uit over alle vingertoppen en masseer vervolgens grondig in op de huid onder je baard. Zorg hierbij voor een gelijkmatige verdeling. Als je baard hierdoor enigszins uit model raakt is dit een teken dat je goed bezig ben. Zodra je klaar bent met de massage van je huid, breng je jouw baard weer met de hand in model door de laatste restjes olie over het baardhaar te verdelen. Dan is er nog een laatste maar onmisbare stap in baardverzorging: het kammen van je vers geoliede baardhaar met een zogeheten baardkam. Naast de baardolie behoort een baardkam standaard onderdeel te zijn van jouw ochtendritueel en zorgt ervoor dat de aangebrachte olie nog beter wordt verdeeld. Ook helpt het kammen van je baard om de haren in de juiste richting te laten groeien en stugge gedeelten te verminderen. baardolie en een baardkam zijn dus essentieel voor de baardverzorging.